EricZWW 250

Eric Lijbers - Vocals

Ergens 25 jaar geleden begonnen bij popkoor "Het bandleven”. Verder bij Seven 4 Eleven, een bluesband uit Gorssel.
Deed veel ervaring op met de band Macintosh die weekenden achter elkaar bruiloften en partijen begeleide met een muzikaal tintje (Nederlandse pop, oude en nieuwe top 40 hits ).
Toen heel wat anders….
Grotere optredens met buitenpodia dat leek hem wel mooi. Dat kon o.a. bij de band "Sugar Free" uit Deventer. Een 10 mans formatie met blazers (backing), zangeressen en een boekingskantoor die alles van top tot teen regelde. 6 jaar lang een fantastische tijd.

Na 2 twee jaar “radio stilte”, het internet benaderd, op zoek naar een nieuwe uitdaging! En gevonden: 5 Pack zocht een zanger.  Een proefavondje gedraaid en jaaa ik mocht blijven…………..!


Henk JanZWW 250Henk Jan Visser - Gitaar

Henk Jan speelt al vanaf zijn 14de jaar (geïnspireerd door Mick Taylor) voornamelijk tijdens sessies in en om Apeldoorn. Van daaruit met een aantal gelijkgestemden de band Scallowag opgezet in Friesland. Vervolgens alle muziek stijlen gespeeld van pop (Grand Slam), jazz-rock (Speed Rose), punk (Frenzy), funk (DJ''s Darling) symfonische-rock (Taurus) en blues-rock (Charlies Bluesbreakers). Om na een tijdje zonder band de draad weer op te pakken met de boys van Speed Rose om weer lekker te rocken. Never to old to ROCK.           

Gear: te veel gitaren
         Laney Lionheart amp+2x12 cabinet

 

Jack Steur - GitaarSjaakZWW 250

Jack maakte deel uit van diverse rockbands o.a. Speed rose, een redelijk bekende band in de jaren 80 met daarin onder andere Henk Jan Visser en Rob Engelman.
Nu vormt hij al een aantal jaren samen met Henk Jan visser de vaste kern van 5pack. Jack wordt geïnspireerd door onder andere Jeff Beck en Steve lukather.
Favoriete gitaren;
Music man luke,
Fender Stratocaster,
Amp: Vox

FransZWW 250Frans La Housse - Bas

Frans is een muzikale laatbloeier. Weliswaar al op zijn zevende gestart met pianoles, maar het voetballen op het schoolplein was veel belangrijker. Toch is toen al de basis gelegd voor een omvangrijke muzikale hobby. Die kwam pas echt tot bloei toen Frans werd gevraagd om als bassist mee te gaan doen in een coverbandje met collega's. Dat is zo'n 25 jaar geleden. Een paar jaar eerder had Frans z''n eerste basgitaar van een maatje gekocht voor 150 gulden inclusief versterker. Om vervolgens in de beschermde omgeving van de huiskamer driftig mee te spelen met de hits van toen.

Het meespelen in een band is de vervulling van een jongensdroom. Zijn eerste optreden zal hij dan ook niet licht vergeten. Trots als een aap!
Eenmaal de smaak te pakken speelt Frans inmiddels in drie bands. Een daarvan richt zich vooral op de soul- en funkmuziek van Tower of Power. 5Pack is de meest volwassen band van de drie. Stevige rock met een bluesy randje en geweldige muzikanten, super gaaf!

Rob Engelman – DrumsRobZWW 250

Rob werd op zijn zevende jaar geïnspireerd door Buddy Rich, de fameuze jazzdrummer.
Hij besloot op dat moment dat hij drummer wilde worden en dat gebeurde. Vanaf zijn 14e heeft hij in diverse bands gespeeld in de regio Apeldoorn en Arnhem met honderden live optredens op de teller op podia als Gigant, Paard van Troje, Metropool, maar ook Bluescafe en de kroeg op de hoek. Zijn voorkeur stijl is Rock maar hij speelt net zo makkelijk Funk, Soul of Blues. Zijn kenmerk is strak, steady en geen gedoe. 5Pack is een soort home coming voor Rob. In 1980 speelde hij al met Henk Jan en Jack in de band Speedrose.

GroepZwW