Zo'n dertig jaar geleden besloten Jack Steur (gitarist) en Alex Bongers (bassist) voor een op te richten bandje Henk Jan Visser ( ex-gitarist van de Friese band Scallowag en de Arnhemse band Frenzy) te benaderen.

Dat was de geboorte van de Apeldoornse band Speed Rose die met meerdere bezettingen enige jaren succesvol Nederland doorkruisden.

Vanwege onderlinge muzikale verschillen werd de band begin jaren tachtig ontbonden.

Jack hing zijn geliefde Gibson Firebird min of meer aan de wilgen, maar Alex bleef wel in de muziek aktief en maakte jaren deel uit van de Apeldoornse Bluesband Free & Easy.

Henk Jan die al eerder uit Speed Rose was gestapt, werd gevraagd als tweede gitarist bij Grand Slam, maakte deel uit van de Utrechtse band Taurus, deed mee met de grote prijs van Nederland met de band DJ Darling en tourde ten slotte ruim tien jaar met de Brummense band Charley’s Bluesbreakers.

Begin dit jaar begon het toch weer te borrelen bij Jack en benaderde hij opnieuw.

Henk Jan en Alex. Beiden hadden op dat moment niets omhanden en voelden er wel voor om weer eens wat te proberen.

Binnen de Apeldoornse muziekscene werd al snel een ervaren drummer Gert Nijhof die o.a. deel uit maakt van de Robbie Williams Tribute Band Bounce en er wel oren naar had een nieuw band te beginnen. In de oefenruimte bij Jack's huis werden een aantal oefensessies gepland, waarbij de nog steeds aanwezige potentie van de muzikanten duidelijk werd.

Er werd nog nagedacht over het toevoegen van een toetsenist maar uiteindelijk werd besloten het bij twee gitaristen te laten en om te gaan kijken naar een zanger. Na wat zoekwerk werd Gerrit van Engeland gevonden, een nog ruwe diamant die nog niet veel ervaring met live optredens had opgebouwd. Hij bleek de juiste frontman voor de band. Daarmee was 5Pack een feit.

Het repertoir bestaat uit minder bekende nummers van bekende bands/muzikanten.

Zo komen nummers voorbij van Toto, Glenn Hughes en Paul Rodgers.